sâmbătă, 18 februarie 2017

Cum folosim imaginatia?


     Imaginatia este atelierul mintii, acolo unde se aduna toate planurile, gandurile si dorintele, deoarece cu ajutorul ei ne putem imagina ceea ce ne dorim . Imaginatia este de doua feluri : imaginatie sintetica si imaginatie creatoare. Procesul de imaginatie are loc doar cand este folosita atat cea sintetica, cat si cea creatoare.
  Un gand sau o dorinta va deveni reala doar daca este indreptata catre actiune cu ajutorul imaginatiei. Creierul este o statie de emisie-receptie a gandurilor.Una dintre povestile reale in care a fost folosita imaginatia, este povestea unui " ceainic fermecat " , care a inceput tot succesul printr-o idee, o dorinta. Bautura pe care o continea "ceainicul fermecat "este folosita si in ziua de astazi. Ea este o bautura racoritoare cunoscuta in intreaga lume si pe vremuri era folosita " ca sa stimuleze gandirea fara sa-l ameteasca ".

 Va puteti lasa imaginatia sa zboare, ca sa aflati ce bautura continea " ceainicul fermecat ". Daca ati aflat, inseamna ca aveti o imaginatie dezvoltata. Aceasta poveste  a " ceainicului fermecat este uimitoare, in care se relateaza axact punctul de pornire a ideii, a dorintei, a imaginatiei si transformarea acestora in realitate, care au condus la marele succes in intreaga lume.

 Revenim la imaginatie, in care am vazut ca dintr-o idee care ne trece prin minte si o dorim in viata noastra, are nevoie de imaginatie atat sintetica , cat si creatoare. Aceasta idee-gand, trebuie sa imbrace forma exterioara cum ne dorim noi cu ajutorul imaginatiei, cu multa credinta si convingere.
 Revenim un pic la "ceainicul fermecat"la ingredientele care s-au folosit. Aceste ingrediente nu au insemnat nimic de la primul proprietar, dar de la cel de-al doilea proprietar, formula secreta a ingredientului a fost insusi IMAGINATIA.

Sursa foto: Internet
Text: Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...