vineri, 23 octombrie 2015

"Viata mea este un succes, atat timp cat continui sa-mi respect motto-ul ales, facand din fiecare zi o capodopera".


 "De multe ori, schimbarea de sine este mai necesara decat schimbarea circumstantelor".


   Acest citat a fost descoperit de o studenta care era pe punctul de a termina colegiul si de a incepe o facultatea, insa era foarte dezamagita, deoarece toate cererile pentru facultate i-au fost respinse.
    Din cauza esecurilor si considerandu-se o ratata, s-a hotarat sa se intoarca acasa la parintii ei. Dupa cateva zile in care a simtit ca in loc sa fie recunoscatoare, ea avea convingerea ca nimic nu merge bine in viata ei isi plangea singura de mila.
   Cu aceasta stare negativa pe care o avea, intr-o zi a descoperit citatul "Fa din fiecare zi o capodopera".
S-a gandit intr-una la acest citat si a ajuns sa-si dea seama ca poate sa inceapa totul in locul unde se afla, nu neaparat intr-un oras mare, unde terminase colegiul. Acest citat l-a copiat in mai multe exemplare si l-a lipit peste tot: in casa, in masina, pe telefon si in alte locuri.
    Citatul "Fa din fiecare zi o capodopera" devenise motto-ul ei personal.Dar s-a intrebat cum trebuie sa fie "o zi ca o capodopera".Gandindu-se intr-una, a gasit astfel raspunsul si in cele din urma a inceput sa-si organizeze zilele in care sa includa toate momentele din viata ei: cu cei dragi, pentru a face exercitii fizice, pentru a petrece timp cu prietenii si nu in ultimul rand momentele petrecute cu ea insasi, pentru a se dedica celei mai mari pasiuni ale ei, scrisul.
    Schmbandu-si astfel starea de spirit, a invatat sa fie recunoscatoare pentru tot ce are, pornind de la faptul ca in timpul facultatii nu si-a dedicat acest timp pretios. Pentru ea fiecare dimineata devenise perioada in care o dedica numai pentru ea insasi, facand exercitii fizice, in care medita si se reconecta cu sinele ei.
    Si astfel timpul trecea, iar ea era multumita  de toate activitatile si sarcinile pe care le indeplinea. Dar nu a uitat nici de marea pasiune a ei care era scrisul. Insa nu toate lucrurile au decurs chiar cum si-a dorit ea, dar cu toate acestea era extrem de multumita si in fiecare seara cand mergea la culcare isi exprima profund recunostinta pentru ziua care a decurs.
    Si asa a ajuns la cuvintele "Nimic nu se petrece intamplator". In acea perioada a vietii ei, se pregatea sa dea masteratul si doctoratul plina de regenerare, fericire si recunostinta.
     Ea si-a zis "Viata mea este un succes atat timp cat continui sa-mi respect motto-ul ales, facand din fiecare zi o capodopera".

                                                                                  O poveste de - Dallas Woodburn
                                                                                  povestita pe scurt de Gabriela Bogdan      

Sursa foto:secretocotidiano.co          
                                                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...