vineri, 25 septembrie 2015

Emotiile in viata noastra!





 "Pentru a amplifica volumul unei emotii pozitive, trebuie s-o experimentezi efectiv. Intr-un fel, putem vorbi de o arta de a trai. Prin crearea unei emotii, aceasta devine reala, iar volumul ei poate fi amplificat cu ajutorul imaginatiei".~ P. McCool~

   Cu alte cuvinte, emotiile se simt la nivelul corpului fizic, ele difera de la o persoana la alta in functie de fiecare moment pe care il traim. Destule studii arata si explica ce inseamna emotiile si cum au loc in organismul nosru. Neurologul dr. Candace Pert afirma ca aceste reactii ale emotiilor fac conexiunea care exista intre minte si corp in care ne putem imbolnavi sau vindeca singuri si ne poate afecta la nivel celular.
   Acest echilibru, trebuie sa-l controlam, astfel incat sa recunoastem felul emotiilor si sa stim sa trecem de la emotii negative la emotii pozitive.
   Emotiile stau in spatele gandurilor noastre. Daca gandim despre ceva ce ne face sa ne simtim bine, atunci simtim emotii pozitive, de bucurie, de fericire, si invers, daca avem ganduri negative, simtim emotii de suparare, frustrare, teama, frica.
   Indiferent ce realitate avem, noi trebuie sa simtim ce fel de emotii emitem si sa stim sa le folosim, sa le schimbam vibratia. Dupa cum spunea un autor, acest proces de schimbare a emotiilor se numeste procesul de "Pivotare", ceea ce inseamna ca noi putem sa ne schimbam emotiile astfel incat sa stim sa ne simtim bine. Sa stim sa alegem vibratiile, din vibratia gandului distructiv in vibratia gandului constructiv in interiorul nostru si apoi vom vedea rezultatele in exteriorul nostru.
   Emotiile pot fi influentate de tot ce exista in jurul nostru: de la un film,cand vorbim cu oameni si tot ceea ce facem. De aceea, trebuie sa controlam acest echilibru ca sa stim incotro ne indreptam.
       Oricand avem acces de a ne alege emotiile, alegand mai mult sau mai putin, bucurie sau tristete, sanatate sau boala.

Sursa foto: www.hdwallpapersin.com
Text: Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...