vineri, 3 aprilie 2015

Echilibrul energetic in greutatea corporala


  "Tu esti o persoana care are o nutritie corecta si care se bucura de o sanatate excelenta  sau esti o persoana care face eforturi uriase sa-si schimbe dieta alimentara si care ani de zile face exercitii fizice, dar tot nu reuseste sa-si mentina corpul fizic".

   Altfel spus, daca ne dorim cu adevarat un corp sanatos si care sa arate bine, trebuie sa ne facem timp sa ne reechilibram din punct de vedere energetic. Dar acest timp nu trebuie sa ni se para o corvoada. Echilibrarea energetica in orice domeniu trebuie sa faca parte din viata noastra. Zi de zi sa punem subconstientul la treaba,sa-i dam comenzi precise fara indoieli. Cand suntem echilibrati din punct de vedere energetic totul merge asa cum ne dorim, indiferent in ce situatie. In greutatea corporala char si cateva exercitii fizice dau rezultate si ne simtim excelent.In acest scop, avem nevoie de ganduri pozitive si o atitudine corespunzatoare , imaginatie, ambitie si perseverenta. Iar cand nu suntem echilibrati din punct de vedere energetic, nici o dieta si nici un sport nu vor da rezultate.
    Aceasta atitudine mentala se poate invata si de asemeni se poate mosteni. In Artele Martiale se invata conexiunea dintre minte si corp, dar si in Yoga, cei care practica sau diferite meditatii. De retinut este cum sa invatam sa ne echilibram energetic Artele martiale este o disciplina  un sport care ne invata sa facem aceasta legatura dintre minte si corp, cum trebuie sa ne concentram asupra muschilor sau grupuri de muschi dar si intregului corp, ne invata concentrarea asupra vitezei si fortei,a ambitiei si perseverentei, al respectului si nu in ultimul rand al intregului corp fizic.
  Cam asa stau lucrurile cu privire la echilibrul energetic. In acest stadiu de echilibru trebuie sa ajungem, ca si cei care practica artele sau yoga, etc. In concluzie, echilibrul energetic al corpului fizic necesita lectii mentale, zi de zi,in care sa intelegem in noi insine aceasta conexiune dintre minte si corp asa cum ne dorim.
De aici rezulta o bunastare al intregului corp fizic, al intregului organism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...