vineri, 21 noiembrie 2014

El a depasit cu mult negativitatea cu care s-a confruntat de-a lungul vietii


   "Problemele cele mai mari cu care ne confruntam reprezinta in acelasi timp cele mai bune oportunitati pentru a ne maturiza din punct de vedere spiritual si psihologic".

    Va relatez pe scurt o poveste care m-a impresionat pana la lacrimi, o poveste care descrie exact ce inseamna o persoana pozitiva si optimista.

    Este povestea unui baiat care s-a nascut cu hemofilie - o boala care impiedica sangele sa se coaguleze. El a fost de mic sub supraveghere riguroasa a parintilor sa nu-si provoace nici cea mai mica zgarietura si de mic a fost invatat sa faca totul cu grija; atat la joaca, cat si la scoala si peste tot unde mergea. Dar ca copii, se cam zgaria, se lovea si astfel, imediat trebuia dus la spital De aceea, spitalul facea parte din viata lui, chiar ii si botezase pe doctori, infirmiere si asistente. Ii numea "prietenii lui adulti". In acea perioada, el a vazut mult mai mult in spital decat ar fi trebuit sa vada un copil de varsta lui, oameni cu diferite probleme de sanatate, de aceea mama lui a inceput sa-i dea lectii de spiritualitate. Baiatul si-adat seama deliberat de toata iubirea de care avea parte de la prietenii de joaca, din partea parintilor, dar si de prietenii lui adulti, motiv pentru care asculta cu foarte mare atentie invataturile mamei sale.
     Pana intr-o zi cand aceasta convingere a fost tulburata sufleteste de aparitia inca unei boli netratabile. La varsta de 11 ani baiatul suferea de doua boli incurabile. Prima care fusese din nastere si cea de-a doua din cauza primei boli, a transfuziilor pe care le-a facut de-a lungul timpului.Dar un noroc le-a suras si de data aceasta: gaseau medicamentele care ii trebuiau ca aerul.
    Cu timpul, baiatul s-a obisnuit si cu aceasta a doua boala. Cu fiecare an care trecea, el devenise din ce in ce mai optimist si fericit ca supravietuieste bolilor. Cu aceasta ocazie, el a invatat ce inseamna discriminarea  celor care il cunosteau dar si a prietenilor. La varsta de 20 de ani si-a creat un site, deoarece isi dorea sa-i ajute pe cei care suferea ca el, dar cei care sufereau mai ales din prisma negativitatii. a pesimismului.Cu ocazia site-ului si-a dat seama cat talent avea la scris, asa incat s-a devotat scrisului cu   un mare succes.
    La varsta de 30 de ani casatorit si fericit, afirma ca datorita bolilor de care suferea a fost beneficiarul unor resurse impresionante de iubire, sprijin si compasiune care a depasit cu mult negativitatea cu care s-a confruntat de-a lungul vietii.El isi traieste viata plin de apreciere si recunostinta fata de toti cei care l-au ajutat, care l-au iubit si-l mai iubesc inca, cei de la spital, cat si iubrea si recunostinta parintilor care l-au crescut si l-au facut sa se simta iubit si fericit.

Sursa foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...