luni, 8 septembrie 2014

Ai curaj! Impartaseste!


   "Daca ai sti ca urmeaza sa mori in curand si ai putea da un singur telefon, pe cine ai suna si ce i-ai spune? In acest caz ce mai astepti?"


    Citind acest citat, care este mai mult un mesaj, noi nu trebuie sa murim si alte lucruri grave pentru a spune copilului  cat de mult il iubim, sa-i aratam iubirea noastra neconditionata, iar el sa vada acest lucru.
     Metoda prin care ne crestem copilul este o arta care porneste de la noi insine. Orice relatie, cu cei din jurul nostru, familie, copil, incepe cu noi insine. De aceea ce ne place la noi sau nu ne place, este modul nostru de a gandi. Cand ne vom da seama de cum gandim referitor la copil, vom vedea diferenta, vom vedea ca , daca ne imbunatatim modul de a gandi fata de copil si copilul ne va accepta si ne va iubi neconditionat, asa cum suntem, fara conditii.
      Nu trebuie sa asteptam vreo intamplare speciala pentru a ne arata iubirea noastra neconditionata fata de copil. Chiar daca nu ne dam seama constient de anumite lucruri, copilul imediat sesizeaza ce vrem sau ce am vrea sa-i transmitem.
      Copii, inca de la nastere sau din pantecul mamei gandesc si incearca  sa-si faca o realitate a lor Ei sunt ei insisi cu adevarat, ei nu vad decat fericire, stare de bine, ei nu au intrat inca in mediul de confruntare cu realitatea. Dar pe parcursul cresterii fizice si spirituale trebuie avut grija sa-si mentina aceste energii pozitive, acest echilibru energetic ca sa poata sa mearga pe drumul pe care si-l doreste cu adevarat.
      Copilul intotdeauna ne transmite  prin diferite moduri, ceea ce vor sau ceea ce nu vor, daca sunt bolnavi sau daca sunt fericiti.
      Iar cea mai mare bucurie din partea noastra, cat si din partea copilului este comunicarea deschisa, plina de iubire. Iar aceasta iubire costa; trebuie s-o impartasim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...