luni, 30 iunie 2014

Suntem recunoscatori pentru momentul prezent?



    "Eu am convingerea ca multumirile reprezinta forma cea mai inalta de gandire si ca recunostinta nu este altceva decat fericire dublata de minunare".
               -G.K. Chersterton

    Conform citatului, cand suntem recunoscatori si ne exprimam in mod deliberat recunostinta pentru tot ce avem, simtim intr-adevar fericire dublata de minunare, deoarece cand ne exprimam recunostinta pentru un lucru sau  persoana, simtim o stare deosebita fata de alte stari interioare, simtim ca suntem multumiti, profund multumiti si chiar multumim Dumnezeului pentru ceea ce avem si ne minunam cat de bine ne simtim sufleteste si spiritual , deci recunoscatori. Iar minunarea este acea stare in care  descoperim acele ganduri si emotii pozitive pentru care ne minunam, multumim si aratam recunostinta.
     Recunostinta pe care o avem sau ar trebui s-o avem in momentul prezent nu se poate exprima in cuvinte. Cel mai mare lucru pentru care putem fi recunoscatori, este ca traim, respiram si suntem sanatosi fata de un numar destul de mare de oameni care sunt bolnavi sau pe patul de moarte si si-ar dori sa-si exprime recunostinta, dar din pacate pentru ei nu mai au aceasta sansa.
Apoi urmeaza recunostinta pentru celelalte lucruri, persoane, familie, prieteni.
    Daca ne cultivam in mod deliberat o atitudine plina de recunostinta zi de zi, nu vom mai alerga dupa dorinte, stiind ca la un moment dat se vor implini, in timp ce suntem constienti ca le dorim si ca fac parte din viata noastra si ca intotdeauna ne dorim mai mult.
     Tot ce conteaza este recunostinta pentru momentul prezent, pentru clipa de fata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...