luni, 10 februarie 2014

Ce știm despre imaginație?



Imaginația este atelierul minții, acolo unde se adună toate planurile, gândurile și dorințele, deoarece cu ajutorul ei ne putem imagina ceea ce ne dorim și planul pentru acestea. Imaginația este de două feluri : imaginație sintetică si imaginație creatoare. Procesul de imaginație are loc doar când este folosită atât cea sintetică, cât și cea creatoare. Un gând sau o dorință va deveni reala doar daca este îndreptată către acțiune cu ajutorul imaginației. Creierul este o statie de emisie-recepție a gândurilor. Această acțiune are nevoie de planuri pe care le creăm cu ajutorul imaginatiei.

 Una dintre poveștile reale în care a fost folosită imaginația, este povestea unui " ceainic fermecat " , care a început tot succesul printr-o idee, o dorință. Ceainicul era plin de imaginație, formule și ingrediente. Când imaginația a dat roade s-a născut o băutură pe care o continea "ceainicul fermecat " Această băutură este folosită și în ziua de astăzi. Ea este o băutură răcoritoare cunoscuta în întreaga lume și pe vremuri era folosită "ca să stimuleze gândirea fără să-l ameteasca". Vă puteți lăsa imaginația să zboare, ca să aflați ce băutură conținea "ceainicul fermecat". Daca ați aflat, înseamnă că aveți o imaginație dezvoltată sau cunoașteți marele succes al acestei băuturi magice. Aceasta poveste  a " ceainicului fermecat este uimitoare, în care relatează axact punctul de pornire a ideii, a dorinței, imaginației și transformarea acestora în realitate, care au condus la marele succes în întreaga lume.

Revenim la imaginație, în care am văzut că dintr-o idee care ne trece prin minte și o dorim în viața noastră, are nevoie de imaginatie atât sintetică , cât si creatoare. Aceasta idee-gând, trebuie să imbrace forma exterioară cu ajutorul imaginației, cu multă credință și convingere.
Revenim un pic la "ceainicul fermecat"la ingredientele care s-au folosit. Aceste ingrediente nu au însemnat nimic de la primul proprietar, dar de la cel de-al doilea proprietar, formula secreta a ingredientului a fost însuși IMAGINAȚIA.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...