vineri, 21 februarie 2014

Despre imaginația sintetică.


   Această facultate poate fi folosită ușor, Ea nu creează nimic nou, doar ceea ce există deja aranjate, într-o altă ordine, alte idei, alte planuri. Dorințele sunt gânduri, dar ele rămân doar gânduri, simple dorințe dacă nu este folosită imaginația sintetică. Această imaginație poate devenii activă prin folosirea ei. Un gând sau o dorință devine reală doar dacă este îndreptată către acțiune cu ajutorul imaginației sintetice, atunci când există în realitatea noastră și putem să aranjăm ideile sub diferite combinații.
   
 Iar atunci când creăm ceva ce nu mai există în realitatea noastră, o facem cu ajutorul imaginației creatoare. Acest gen de imaginație a fost folosită de marii genii ai omenirii :Thomas Edison, Henry Ford, frații Wright, scriitorul David Copperfield, marele compozitor Ludwig van Beethoven.
 Dorința este un gând, iar gândurile reprezintă forme de energie. Atunci când emitem un gând sau o dorință, noi atragem aceleași forțe pe care le-a folosit natura pentru a creea această planetă, precum și tot ce există în Univers, dar mai ales corpul nostru și creierul care a emis acest gând.
Tot Universul este alcătuit din două elemente : materie și energie.

 ”Prin unirea celor doua elemente, natura a creat tot ceea ce percepe omul, de la cea mai mare stea din univers până la om.”

Gabriela Bogdan
Sursă foto: Internet


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...