vineri, 7 februarie 2014

Despre autosugestie.



  Amintesc că autosugestia sunt gânduri, fie pozitive, fie negative cultivate de mintea conștientă cu ajutorul celor cinci simțuri: auz, văz, pipăit, miros și gust, transmise minții subconstiente. Autosugestia este un factor pe care îl putem exercita în mod deliberat asupra subconștientului. Orice gând menținut mai multă perioadă de timp în mintea conștientă, ajunge în minntea subconștientă influiențând-o. Noi putem avea un control sigur asupra gândurilor pe care le emitem. Putem să ne controlăm gândurile, cuvintele în mod pozitiv afirmând întotdeauna la timpul prezent. O conștiinciozitate asupra aplicării autosugestiei tinde să influiențeze subconștientul. Cuvintele spuse fără nici o emoție, nu au nici o valoare pentru mintea subconștientă. Dar cuvintele rostite cu emoții, fie negative, fie pozitive, au un impact uriaș asupra subconștientului. Nimeni nu poate influiența subconștientul fără principiul autosugestiei, credinței și perseverenței. Nimeni nu obține ceva de la viață fără să ofere ceva în schimb. Acel ceva este puterea, voința și perseverența noastră, alături de credință.
 Aplicarea principiului autosugestiei depinde în mare măsură de intensitatea dorinței sau a scopului prin concentrare mentală.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...