luni, 23 septembrie 2013

Urmează-ți visul!


 


 Povestea ce urmează ilustrează perfect DORINȚA ȘI PERSEVERENȚA ca visul unui tânăr să se împlinească.

 Aceasta este povestea unui tânăr, care împreuna cu tatăl său mergeau din fermă în fermă și din staul în staul ca să antreneze cai. Din cauza jobului tatălui, tânărul era nevoit să se mute de la un liceu la altul.
În ultimul an de liceu, un profesor l-a rugat să scrie un eseu despre ce vrea el să facă sau să devină când va fi mare. Tânărul care știa exact dorința lui de a avea o fermă, i-a descris foarte detaliat profesorului acest vis. Dorindu-și foarte mult ca acest vis să se împlinească, tânărul a menționat în lucrarea sa câți acri să aibă ferma, locația, staulele și pistele de curse. În lucrare a mai inclus planul unei case și câți metri pătrați să cuprindă acesta și să fie construită pe același teren cu casa. Elevul a muncit la această lucrare cu sufletul, cu toată  puterea lui de concentrare, punând suflet și simțire, imaginându-și deja că o deține. După câteva zile, când profesorul a văzut lucrarea, i-a dat nota 4 și nemulțumit de această lucrare i-a spus tânărului că acest vis nu este realist și să refacă lucrarea. Băiatul s-a dus acasă și i-a povestit tatălui său despre lucrarea de la școală. Acesta i-a răspuns că în viață trebuie să i-a singur hotătârea și decizia despre dorințele și visele sale . Asta neînsemnând că nu-l va ajuta în calitate de părinte. Băiatul s-a tot gândit ce să facă și cum să facă, dar dorințele îi măcinau creierul, de aceea , după o săptămână i-a predat profesorului aceeași lucrare cu același vis, în care pusese toată dragostea, sufletul și imaginația. La întâlnirea cu profesorul, băiatul i-a predat acestuia lucrarea ăi i-a spus să-și păstreze nota 4 , că el își păstrează visul.

 Visul împlinit al acestui tânăr de a avea casă, fermă și caii într-o perioadă relativ scurta de timp, au prins viață.  El a păstrat acea lucrare cu nota 4 , iar profesorul care îi dădu-se această notă, în urmă cu ceva timp, venise cu un grup de elevi într-o tabără, tocmai la ferma lui, care a durat o săptămână. Înainte de plecarea taberei, profesorul i-a spus că pe vremuri, pe mulți elevi i-a deziluzionat de visele lor, tocmai ca să îi facă ambițioși și că e mândru că el a avut înțelepciunea să nu renunțe la visul lui.


  " Nu lăsa pe nimeni să te văduvească de visele tale . Urmează-ți inima indiferent de circumstanțele exterioare ".

Poveste povestită pe scurt de Gabriela Bogdan
Sursă foto: Internet


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...