vineri, 6 septembrie 2013

Controlul emoțiilor negative.


 
  Frica, gelozia, ura, răzbunarea, lăcomia, superstiția, mânia, sunt cele mai importante emoții negative principale. Apoi urmează teama, ura, depresia, nesiguranța, răutatea, singurătatea, grijile, frica de boală, frica de moarte. Ca să putem controla aceste emoții negative, pornim de la ideea că noi avem puterea să le schimbăm în funcție de realitatea pe care o avem, în emoții pozitive, adică inversul gândurilor negative pe care le-am avut.

   Aceste emoții negative lucrează în primul rând asupra creierului, făcându-ne să cădem în josul curentului vieții, apoi coboară asupra organismului făcându-l bolnav și sensibil. Emoțiile negative pot apărea datorită a ceea ce vedem și există în jurul nostru, a nemulțumirilor, dar și datorită persoanelor cu influențe negative care nu ne fac bine.

  Pământul este plin de astfel de oameni  negativiști, care, dacă nu conștientizăm ce este în jurul nostru, tindem să atragem aceeași stare negativă cu care suntem în contact. Cel mai important lucru este să ne facem obișnuință de a folosi emoții pozitive prin gânduri corespondente lor :afirmații, gânduri creatoare, imaginație, muzică și altele care ne plac nouă și care ne conduc la o stare de bine.

Sursa foto:centroeja.com
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...