luni, 15 aprilie 2013

Starea de oboseală!

                                                                                                             

  Atunci când avem zile grele, încărcate și obositoare, nu trebuie să ne pierdem încrederea în noi. Poate fi cauza acestora, vremea de afară, mai mult lipsa soarelui, un program și o activitate prea încarcată sau o oboseală mentală sau de alți factori. Indiferent ce fel de oboseală este, putem folosi diferite leacuri, băi masaje, infuzii, au si ele efecte lor terapeutice, terapia prin culori sau o relaxare practicând meditația sau pur și simplu orice tehnică de relaxare fizică și psihică care ni se potrivește și o odihnă adecvată.  Să încercăm sa le rezistăm și  cu puterea gândurilor și o alimentație corectă. Tot ce ne dorim, este să reușim să trecem peste zi, să depașim cu bine starea de oboseală care nu este decât temporară, în momentul respectiv, cel puțin așa ar trebui să fie. Am zis așa pentru că fiecare moment este nou și îl putem valorifica într-o atitudine pozitivă plină de iubire. Noi înșine putem face parte din medicația vindecătoare.

  Datorită gândurilor noastre predominante, le putem depăși și putem depăși orice obstacol, sau le putem  amplifica. Această putere pe care o avem în noi, va elimina convingerile, care nu sunt altceva decât gânduri negative susținute o vreme înlungată.

  Că sa le rezistăm și să le depășim trebuie să ne concentrăm asupra faptului că suntem copii ai lui Dumnezeu și avem puterea să ne folosim gândurile noastre pozitive în orice împrejurare (in cazul nostru asupra momentelor de oboseală) de câte ori dorim, o atitudine pozitivă și să creăm deliberat o atmosferă liniștită și pozitivă și folosind timpul eficient, astfel încât să nu ajungem la starea de oboseală, dar mai ales o oboseală cronică.
  Nu trebuie să cedăm în fața a ceea ce nu dorim sau a ceea ce credem că nu putem. Trebuie să fim puternici, ambițioși, iar credinta și speranța ne va răsplăti printr-o stare de vitalitate si energie. Iar dacă ne iubim cu adevărat pe noi înșine nu vom mai tolera nici o exagerare de a ajunge la o stare de oboseală cronică, astfel, să ne amplificăm iubirea de sine și prețuirea.

Sursă foto: Internet
Gabriela Bogdan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru Crăciun, folosește doar aromele potrivite!

   În timp ce se apropie luna decembrie, majoritatea oamenilor încep să se agite, să alerge după cumpărături, să-și facă planuri pe care nu ...